Asker Skiklubb

Asker Skiklubb Friidrett

Rekrutter 10 - 12 år (født 1997-99)

Dette er friidrettsgruppas yngste og ferskeste utøvere. Denne gruppen har trening to ganger i uken og fokuserer på lek, motorikk og generell friidretts trening.

Trenere Rekrutter:
Tea Tyrdal
Thale Sætre Skulberg
Linn Rise Johnsen
Vilde Salas
Agnete Astrup
Ine Marie Raa
Ingerid Løyning Dale
Martine Østlie
Ole Jakob Raa

Tidspunkter for treningene finner du i menyen under Trening: Treningstider


Trening for denne gruppa er lagt opp med tanke på å gi en grunnleggende innføring i friidrett i de aller fleste øvelser. Dette betyr at det er stor variasjon på treningene, men med hovedvekt på løpetrening som alltid er på programmet. Målsetningen vår er at flest mulig får lyst til å drive med friidrett i mange år, og at friidretten er et godt sted å være.

Sportslig legger vi størst vekt på den personlige fremgangen den enkelte utøver har, det er kjempegøy å sette personlige rekorder! Når utøveren eks. løper 60 m i en konkurranse, vil hun/han løpe i heat med andre utøvere som er på samme nivå. Slik sett ivaretas alle på sitt nivå, og eksponeres ikke mot de som er mye bedre. Når dette er sagt, har svært mange av våre utøvere også markert seg meget godt i større konkurranserů!

I sommerhalvåret trener vi sprint med bruk av startblokk, hekkeløp, lengde og litt tresteg, høyde, kule, liten ball, diskos og noe spyd. I tillegg har vi stafett-trening med vekslinger i kanonfart!

I vinterhalvåret har vi utendørsoppvarming og innendørs trening i Holmenhallen. Da er treningen mer allsidig, og vi legger litt større vekt på grunntrening med spenst, styrke og motorikk - men også mye lek og gøy med ballspill, rare stafetter, lagoppgaver og lignende.
Felles for all trening er at vi er nøye med rolig oppvarming og grundig uttøyning.

Godt sosialt miljø
Vi har vanligvis har nokså lik andel av jenter og gutter og veldig godt miljø! Vi har to sosiale samlinger med overnatting i løpet av året, det ene på Vestlia om høsten og det andre i forbindelse med Bamselekene på Hamar (Norges største innendørs friidrettsstevne).

Hvordan begynne?
Friidrettsgruppa har inntak av nye rekrutter tre perioder i året; I januar, ved oppstart ute i april/mai og ved oppstart inne i oktober. Utover disse periodene tar vi dessverre ikke imot nye rekrutter i aldersgruppen 10-14 år.
Informasjon med nøyaktige tidspunkter for de aktuelle inntaksperiodene blir lagt ut på våre internettsider et par uker i forveien av hver inntaksperiode.
For mere informasjon anbefales å ta kontakt med daglig leder.