Asker Skiklubb

Asker Skiklubb Hopp

Holmenrennet 2002

Vellykket Holmenrenn

Resultatene

Hoppgruppa gjennomførte et vellykket arrangement i Holmenbakkene 3. februar. Vel 50 hoppere hadde meldt seg på i de fem bakkene.
Rennets sportslige høydepunkt var nok 15-åringen Terje Hildes andrehopp i K43, der han satte ny bakkerekord på 44,5 m til stilkarakterer 19. I hoppet før vartet Vegard Swensen også opp med et glimrende hopp på 44 m, som var ny bakkerekord en stakket stund. I 12-årsklassen imponerte Henrik Wøhni fra Bækkelagets Sportsklubb med stilfull og lang hopping i K43. Han vant sin årsklasse suverent, med hopp på 38,5 og 40 meter ti118,5 og 19 i stil. Live Frisak fra IL Jardar var rennets eneste jente. Hun viste to flotte hopp i K43.
I de yngre klassene ble det hoppet i K30, K20, K12 og K8. Det sakkyndige publikumet kunne følge mange iherdige unge hopperne som viste ekte idrettsglede. Rennet ble en markering av bredde og rekruttering i de yngste årsklassene. Klubbene fra Asker og Bærum stilte med flest deltakere, men hoppere fra Oslo, Follo og Romerike hadde også funnet veien til Holmenbakken denne milde men fine februarsøndagen.
Mathias Havneraas (8 år) fra Asker Skiklubb var kanskje den uheldigste deltakeren. I et ivrig prøvehopp før rennet satte han uheldigvis tuppene i kulen og tippet rundt i K12. Fallet ble både vondt og skremmende, så han måtte stå over rennet. Vi håper han kommer tilbake i fin hoppform med det første. Også Truls Hilde (12 år) hadde en uheldig start på dagen. Under treningshopping falt han og brakk en ski. På uvante og lånte ski gjorde han store fremskritt fra hopp til hopp, og endte med en 2. premie i klasse 12 år i K43.
Hoppgruppa fikk mange hyggelige klapp på skulderen for vel gjennomført arrangement. Nå håper vi at mildværet tar slutt, slik at vi kan høste frukter av all prepareringsinnsatsen som ble gjort før rennet.