Asker Skiklubb

Asker Skiklubb Skiskyting

NC 2 på Veldre Sag i Brumunddal – 2 x seire til Nicolay Rønningen og flott 4. plass til Espen Melby Larsen.

12/01-2009, 21:34


Klubben kan igjen gratulere Nicolay med seire i Norges Cup løp, denne gangen med seier på begge distanser, i lørdagens Normal program og i søndagens sprint løp i M-18 år. Nicolay går på NTG Geilo og han har hatt en fantastisk fremgang som skiskytter og leder nå Norges Cupen sammenlagt i klassen sin og han er nå i tillegg tatt ut til ungdoms OL.


Årets andre Norges cup renn ble arrangert på Veldre Sag i Brumunddal helgen 10. -11. januar 2009 under meget gode forhold, arrangøren hadde forberedt seg meget godt og de gjennomførte arrangementet ”prikk fritt”. – Mange takk til Brumund IF og Hernes IL for et flott arrangement.

På lørdag var det 5 - 6 minus, vindstille og sol – dvs. en flott vinterdag og søndag var det også godt vær, -2, overskyet, dog med litt vind.

Asker S.K. sin skiskytter gruppe stilte med fyldig tropp og støtteapparat begge dager: I menn 17 år stilte; Anders Magnus W. Liberg, Espen Frøseth Solheim, Martin Skjevestad og Vemund Rønneberg. I menn 18 år stilte; Nicolay Rønningen, Joakim Hald Andersen, Jo Sondre Solhaug og Martin Brun. I kvinner 19 år stilte Kaja Wøien Nicolaisen og i kvinner senior stilte Lene Bergersen. I menn 19 år stilte Espen Melbye Larsen og i Menn senior stilte Stian Hovind-Angermund.

Av andre gode plasseringer vil vi også trekke frem Anders Magnus W. Liberg sin flotte 14 plass på lørdagens Normal program på 12,5 km, Anders Magnus går på skigymnas i Sirdal.

Kaia Wøien Nicolaisen fikk en flott 6 plass på lørdag og en delt 10 plass på søndag. Kaia var fornøyd med fin fremgang i sporet, men hun var ikke helt fornøyd med skytingen.

Espen Melby Larsen gjorde to gode løp på Veldre Sag, men spesielt godt gjorde han det på søndagens sprint, der han slo til med en flott fjerde plass. Espen trener godt på Lillehammer, der han går på NTG og han viser god fremgang i skiskyting. Martin Skjevestad fikk en flott 21. plass på lørdag, men han lå enda bedre an etter tre skytinger, med 14 treff og han fikk dessverre fire bom på siste skyting.

Junior gruppa i Asker Skiskyting er en meget treningsivrig og flott gjeng og de har det trivelig sammen, viktige elementer for bl.a. å prestere i renn. Generelt registreres det at de løperne som trenere i hjemmelige omgivelser har noe mer å gå på når det gjelder treff i konkurranser. Asker S.K. sine skiskyttere som går på skigymnas har vist en fantastisk flott fremgang og klubben gratulerer dem alle med flotte resultater i helgens Norges cup løp og vi ønsker dem til lykke videre med det gode treningsarbeidet. Gjengen som trener på Jordbru har vist flott skyting på trening og under innskyting. Arbeides det videre med skiskytter konkurranse trening – skyting med puls, så har vi stor tro på at det blir enda flere Asker løpere i toppen fremover og kanskje allerede til neste Norges cup løp, som går i Stiklestad 7. – 8. februar.

Tilbake